0

IIUM Ummatic Week 2012

Post ni dah looooong overdue. This happened in March. The loudest event in IIUM, every year. Ada lagi gambar lain, lain kali aku upload.
Mesir
Maldives
Beautiful beaches!
Guinea
Kemboja
Yemen
Nigeria
Iraq
Malaysia
Morocco
Libya
Afghanistan
Syria
Tahun lepas aku paling suka booth Syria, diorang buat jadi macam dalam traditional Syrian home...siap ada stone tiled fountain and all. Sangat cantik dan menenangkan. Tahun ni I guess they have to reflect what Syria's currently turning into. 
Last year yang paling "berdarah" ialah booth Libya. Aku ingat lagi masa tu, ada Jordanian brother ni cakap kat kitorang (dalam nada bergurau), "Try asking the Libyans about Gaddafi...you just see how they react!"
Booth Palestin tiap-tiap tahun pun berdarah.
It's a good place to spread awareness about current events in the students' homelands. Kalau tengok booth Iraq, gilang-gemilang je...sebab dah biasa/lama sangat hidup dengan situasi perang kot. History and culture will never really leave us.

Vietnam
Djibouti
Chad
Yang lain...next time I guess.


0 comments: