1

Surat daripada Sharifah Zahidah

Assalamualaikum Iman. Minta tumpang letakkan post ni dekat www.klsentral3pm.blogspot.com boleh? Harap tumpangan diterima!
 Merujuk kepada post “Tahniah, Sharifah Zahidah!” bertarikh 10 Jun 2011.

Iaitu, sehari sebelum pernikahan ana.


Tahu tak, sebenarnya, baru semalam ana tahu wujudnya post berkenaan. Bukan tak buka www.klsentral3pm.blogspot.com. Selalu aje buka tapi mungkin dalam fatrah nak bernikah tu, ana jarang-jarang online menyebabkan post tu tersepit antara post-post yang lain sampai ana tak perasan pun post tu.


Alkisahnya, ana rasa bersalah sangat sebab tak respond pada post berkenaan. Orang ucapkan tahniah dan mendoakan kebahagiaan kita, paling kurang ana ucaplah terima kasih. Tapi tak dapat nak ucap thanks and give respond sebagai tanda appreciate, sebab tak tahu.


Tahu tak? Happy sebab awak orang semua wish macam tu. Seriously happy, ucapan yang simple tapi betapa besar maknanya buat orang yang menerima, dan yang tahu menghargainya, inshaALLAH.


Terima kasih kawan-kawan semua; especially author post berkenaan, sebab mendoakan kebahagiaan ana. InshaALLAH, sehingga saat ana menulis ni, doa kalian tentang itu sentiasa terkabul. AlhamdulILLAH, bahagia. InshaALLAH, doakan kami murah rezeki, cepat-cepat boleh pulang Malaysia dan buat majlis di Malaysia yang akan dimeriahkan oleh antunna semua. InshaALLAH ameen.


Ada yang kata tak dapat email jemputan dan hebahan dari ana. Ouh, ana betul-betul kesal dan minta maaf untuk kesilapan tu. Email ana – memang ada masalah. Ada certain emails dia hantar, ada certain emails dia masuk spam inbox dan ada certain emails dia langsung tak hantar. Kepada sesiapa yang berkenaan, ana minta maaf. Tapi, kalau awak orang semua kenal ana, rasanya awak orang yakinkan (?) ana takkan senyap-senyap aje sengaja taknak bagitahu tentang pernikahan ana. Oh, tak mungkin!


Ceritanya panjang. Dipendekkan, ada banyak sebab kenapa tak sempat nak hebahkan awal-awal dan akhirnya mengejutkan ramai kawan-kawan tentang Sharifah Zahidah nak menikah? Ringkasan, semuanya berlaku dengan pantas dan unexpected, termasuklah oleh diri ana sendiri. It takes me quite months to believe that I am already married with my spouse today, nak kata betapa unexpected-nya ana termenikah sebelum umur 26 tahun macam yang dok plan muda-muda dulu. Hihi. Ala kulli hal, AlhamduliLLAH dan subhanALLAH di atas perencanaan ALLAH ini.


Akhir kata, semoga antunna semua bahagia dan berjaya selalu. Keep updating the blog kawan-kawan, ada pembaca di sini yang merindui antunna semua, okay!


Assalamualaikum.
Terima kasih Iman, sebab tolong. ALLAH yazidkil khair. Terima kasih kawan-kawan, sebab ijin pinjam ruang. ALLAH yardha alaikunna. ;)
1

Count on Me by Bruno Mars

Salaam sume~ lagu ni kak fi bg kat ummu. Ummu bg kat korg plak~ lagu die cute. tersenyum-senyum bila dgr.. ni lirik je~ boleh cari sendiri lagunye hee

If u ever find urself stuck in the middle of the sea *mu xleh berenang~how?*

I'll sail the world to find u

If u ever find urself lost in the dark and u can't see *kak fi: kite takut gelap. mcm mana?*

I'll be the light to guide u



Find out what will made up

When we are called to help a friends in need

You can count on me like 1, 2, 3 I'll be there

And I know when I need it

I can count on u like 4, 3, 2 u'll be there

Cause that's was friends are supposed to do



If u toss around and u time and u just can't fall asleep

I'll sing a song beside u *aaaa ni mcm xsure boleh ke x~ hahaha*

And if u ever forget how much u really meant to me

Everyday I will remind u *yg ni insya Allah~ selg top up ade hee*



You'll always have my shoulder when u cry *ye~ betul tu. jgn malu2*

I'm never let go never say goodbye *insya Allah~ =).*

You can count on me cause I can count on u

Auni Liyana, agak2 turun tak sabtu ni ke majlis aminah. laaaaaaama sgt tak jumpa anda.


5

Syawwal 1432

Tahun ni tak sempat jumpa masa Ramadhan...tapi alhamdulillah dapat jugak jumpa lepas raya. Masa Wani dengan Farhana balik Malaysia haritu, kitorang sempat jumpa sekejap, tapi asing-asing. Masa Farhana ada kat rumah Iimaan, Wani takde. Masa Wani singgah KL makan-makan, Farhana takde. Tapi takpe. Siapa yang tak datang boleh tengok gambar. Gambar kat rumah Iimaan suruh Iimaan upload.

 Pilih makanan
Drinks
Ummu's
Yang tak datang jadi hantu.
Kak Fizah Jalil punya makanan
Salmon salad. Rasa sebijik macam ikan terubuk tapi kak Seri takmau rasa jugak.
Makanan lagi
Tomyam + pasta
Hampir habis