4

My friends are crazy but I love them

Iimaan: Sedaplah laksa ni. Betullah Leila. Ni yang sedap.

Leila: Ha ni beli kat gerai yang mana satu?

Maryam: Pakcik yang tengah-tengah.

Iimaan: Kedai yang first ke yang second?

Maryam: Yang tengah-tengah. Ada tiga kedaila jual laksa.

Iimaan: Ha ah kan ada tiga. Oh kedai yang tengah tu eh.

Kak Seri: Ha ah sedap kan.

Iimaan: Yang paling sedap kat pasar malam hari Selasa.

Maryam: Oh ye ke. Pasar malam hari Selasa kat mana?

Iimaan: Kat tempat pasar malam hari Khamis.

Maryam: Pasar malam hari Khamis kat mana?!

Iimaan ingat semua orang tahu tempat semua pasar malam kat area Gombak/Setapak/Melati/Setiawangsa/Wangsa Maju ni.




3

Ziarah~

Assalamu'alaikum semua~

Sekian lama ummu tak post, baru hari ni rasa nak post.

Rancangan untuk ziarah kak aini pada hari ke-2 selepas bersalin tak jadi sbb 'Umar masuk hospital sbb dia tak pandai menghisap susu. Alhamdulillah skrg dah ok~ Ummu, kak Solihah, kak Syikin dan Aminah ( both kawan kak aini ) meet di Station MRT Woodlands dan berjln kaki ke rumah mak ayah kak aini. Kak fi lmbt sikit sbb abahnya sakit ( will tell u later about abah ). Kak fi naik teksi dari rumah terus ke rumah kak aini. Umar lahir 3.8 kg. Masa kitorg Ziarah, die dah 4kg. Sampai2 je rumah kak aini kitog beri salam then Syafiq bukak pintu ( mcm xpentingkan part tu? hahah ) mak ayah kak aini xde di rumah waktu tu. Da lama sikit kat rumah tu, baru mereka balik. Lepas mkn bee hoon dan mee goreng mamak, kitorg pun minta izin balik~ best. Sudah sekian lama xjumpa kak aini, rasa gembira dpt jumpa~ itu sahaja post ummu kali. Tunggukan post yg mengandungi berita gembira akan datang insya Allah~ =). Take care semua.

Ummu and 'Umar

Together

kak aini umar and me