2

Sometimes I hate homework (very much).

This is our 100th post by the way.

I have a few words on shoe-shopping:

 
...tiring, and
more often than not, frustrating.

Unless you know what you're looking for.

Even then, you get a pair with boring white swirls on them. And do they have to print the brand name so obviously on the sides? In the most out-of-place font imaginable?

What is it with shoes? You see one in a design you like, with a comfortable fit, reasonable price, lovely colour, and the store has at least a pair in your size in stock...but they have this blah design printed on them.





We bought them nevertheless.
(And can't wait to paint them over.)


Sorry merepek, bosan buat kerja rumah. Korang tak bosan ke? 
Biasalah kan sekali-sekala bosan. Orang bercinta pun boleh bosan, jadi takkanlah kita yang sukakan belajar (bukan pelajaran eh. Belajar.) pun tak jadi bosan kadang-kadang? Ada masanya, siap benci lagi. 

Esok lusa rindulah balik.

2

Walimatulurus Siti Sarah: Episod Putrajaya

 
 Alhamdulillah, akhirnya dah banyakla jugak gambar majlis Kak Sarah yang berjaya di-upload oleh seorang Gadis Yang Rajin. Terima kasih banyak-banyak. Istiqamah betul awak buat. Kalau bagi kita buat mesti 50 kali ganda lebih lambat post ni nak siap sebab kita guna IIUM Community punya wireless dari mahallah. Tapi awak dah buatkan (berkat kesungguhan hari-hari upload sikit-sikit...dua tiga bulan lepas majlis baru post. Bila sebenarnya kenduri Kak Sarah eh? Dah lupa.). Tapi mesti Mai rasa gembira dapat tengok gambar. Eleh macamlah tak boleh tengok guna Facebook.

Apa pun, sekarang dah ada gambar. Jadi tak boleh lengah-lengah lagi nak letak cerita ni. Cerita penting sebab Kak Sarahlah orang pertama dari kumpulan kita yang mendirikan rumahtangga. Alhamdulillah. Kebetulan Kak Sarah nikah masa Wani, Rina, Farhana dan ramai lagi tengah merantau sana-sini demi mendapatkan ilmu...jadi tak dapatlah nak hadir kat majlis Kak Sarah. Bosanlah korang takde. Tapi takpe!

Masa kenduri kat rumah Kak Sarah tu, tak ramai yang dapat datang. Jadi masa Kak Sarah jemput pergi kenduri sebelah lelaki, kitorang pun pakat-pakatlah pergi. Meriah! Kalau tengok gaya Kak Sarah, rasa macam kenduri ni sebelah perempuan punya, bukan vice versa. Tapi dapatla menebus rindu...dah lama tak jumpa Kak Sarah kan. OK sekarang kita tengok gambar:

Ini kek diorang. Sedap. Kak Sarah bagi layanan first-class hari tu. Masa Maryam, Sharifah dengan Jiha sampai Kompleks Kejiranan (tempat dewan majlis tu), masa tu hujan. Kak So, Kak Seri, Iimaan, Kak Fi dengan Ummu dah sampai dulu. Diorang dah makan pun, lepas tu sempat amek gambar dengan pengantin yang tengah makan.

Jadi bila Maryam Zahidah Najihah sampai, kitorang semua jumpa ramai-ramai kat surau. Solat Zuhr. Lepas tu masuk dewan (yang dah makan tu kiranya masuk dewan lagi sekali a)...bukak pintu dewan je, dah berhadapan dengan Kak Sarah yang tengah layan tetamu. Lepas salam-salam, peluk-peluk, cari meja, kitorang makan. Tengokla hidangan hari tu:

Sangat sedap, alhamdulillah. Diorang yang dah makan pun teman je kitorang yang makan:

Kak Sarah pun duduk sekali lepas potong kek. Makan-makan sekali.

Habis makan kitorang amek gambar banyak-banyak.

Onstage.

Kaki.

Tangan.
Dan lain-lain:

 
Demikianlah kisahnya. Semoga Kak Sarah sentiasa bahagia dengan suaminya.
Untuk cerita di sebalik tabir, etcetera, etcetera, kita tengok jela kat comments nanti ek.

P.S: Iimaan dah update kat bawah tu. Jiha bila? Yang kat Jordan tu? Hmm?
3

Bezanya Catatan First Year Student

Haritu masa lunch sama-sama ada orang tu cakap, “Ha, yang blog klsentral tu pun sama dah lama tak update!”. Yeah, whatever! Dia yang tak pernah update. Kasar. Hehe…

Apapun, this time aku nak cerita sikit.

Assalamualaikum  rakan-rakan seluruh dunia, sihat semua?

UIA dah tak lama lagi nak final exam. Yeah, untuk aku, ni kali pertama nak merasa final untuk kuliyah. I never expect yang sebenarnya kuliyah ni senang kalau kita maintain semangat belajar. Tak payah nak hard sangat but jangan sesekali bersikap malas. Tapi dah nak dekat sangat dengan final dan selamat dah semua carry marks, baru aku perasan. Haihh. . . kadang-kadang aku tanya diri aku, adakah aku sanggup gagal untuk papers musim ini lantaran ujian-ujian yang mendatang? Macam nak kena tampar je kan soalan tu…


Btw, korang; good luck semua untuk papers yang mendatang!

Frankly speaking, rasanya banyak sangat aku belajar untuk semester kali ini. Belajar untuk jangan main-main masa buat assignment, don’t take it easy as you drink your coffee. Korang takkan dapat good marks kalau buat seminggu sedangkan lecturer kasi tempoh dua bulan. Dan, masa lecture kena betul-betul absorb disamping tulis nota-nota serta kisah berkaitan subjek. Kalau nak ingat lawak-lawak lecturer pun ok jugak. Bukannya berangan kejap lagi nak lunch laksa ke ikankeli[ee] ke spaghetti ke bubur-mamamia-yang-sedap tu ke kat evoke ke kat hs ke mahupun plan masa depan ketika dalam lecture. Upss…haha. Dan paling JANGAN ialah, he-loves-me-he-loves-me-not sambil koyakkan tisu-tisu bekas lap peluh jalan jauh tadi dari IRK tingkat 3 sampai EDU TR13. Errr..aaa?? taktak, bukan aku.

Saudi Arabia, Ummatic Week : Mac,2011


One more thing, kena rajin online. Yeah, tapi BUKAN ym, twitter, facebook, blog Mr K dan seangkatan dengan nya. Tapi harus bukak website university n check peti surat. Entah-entah ada ugutan along atau pun angah. . .terasa terasa. terasa taknak buat lagi dah. 

Korang, lepas ni cuti lama kan? Tapi aku nak ikut shortsem. Tapi rasanya still banyak waktu akan kosong jugak compare to long sem ni. Mesti bosan and takkan working kalau konon-kononnya nak study to the maximum untuk dapat tip-top grade macam Mary. Memang tak lah kan! Jadi, aku plan nak kerja. Tapi taktau lagi nak kerja apa. This time rasa nak cari yang lain daripada yang biasa aku buat. Ok, mengada-ngada kan. Ala nak kerja jadi buruh kasar lembut atau posmen pun tak boleh ke. Baru la thrill . . .kan

Najiha tak makan dua pinggan kuay teow goreng basah

 

*Sem ni isnin dengan rabu je aku lepak dengan diorang [Najiha, Mary, Kak So]. Selasa, diorang sunyi sebab aku ada kelas. Aku tak tipu rasanya kan.

Ok tu je. Update lah, korang pulak.

Aku akan update lagi bila ada resepi nak share dengan korang nanti. Kehehe..p/s:gossip boleh tak nak update kat sini?