3

Habis satu lagi.

Isnin pagi, kat CAC Main Hall. Skrip jawapan dah dikutip. Aku pun jungkit-jungkitkanlah meja ke depan sambil berbual dengan kawan sekelas yang duduk depan meja aku. "Balik bila? Balik mana?" Korang faham-fahamlah, dialog hujung semester.

Tiba-tiba ada bayang-bayang berhenti sebelah meja aku. Rupa-rupanya Sir Wan Maharuddin, pensyarah Intercultural Comm., subjek exam pagi tu.

"Terbalik kang meja tu," kata beliau.

"Seronok sebab dah habis (exam)," aku menjelaskan.

"Seronok sebab dah habis ke, seronok sebab boleh jawab?"

"Seronok sebab dah habis."

"O. Tak kiralah boleh jawab ke, tak boleh jawab ke. Asalkan dah habis."

"Ha ah."

Beberapa jam lepas tu, aku check-out mahallah lalu pulang ke rumah.

*          *          *

Lepas ni second sem, second year pulak. Kenapa cepat sangat masa berlalu?

BTW terima kasih kat kak Fizah Jalil sebab sudi datang UIA haritu. Mai ada jugakla, buat penampilan khas sekejap-sekejap. Kak Seri pun ada, sempat membeli-belah lepas jogging pagi tu dengan kak So dengan kak Fizah. Datanglah lagi. Nak pegi DQ tapi takde kesempatan lagi.

Untuk yang nak dekat exam, baik-baik belajar! Jangan stres lebih-lebih. Seperti kata Ustaz Zamri Zainuldin, "Apa risau sangat, kalau fail exam, boleh repeat. Kalau fail hidup, lepas mati, ada boleh repeat?"

Apapun selamat berjaya kepada semua. Bila korang nak update blog ni?

4

saya dah jadi WAN CHIK................

assalamualaikum kawan2ku cume..:)

merujuk kepada perkara diatas, saya Nor Seri Aimi bt Mohd Nor telah dianugerahkan oleh Allah SWT seorang anak buah yang sgt comel..alhamdulillah.syukur sgt...ini gambar dak comel ni.
walaupun ramai kawan2 yang dah tgk gambo humaira.tgk jela ye.. yang xtgk lagi..layannn....

kitorang panggil die HUMAIRA

ni ngn mama iye (akak ksery..nyah..)

ni ngn opah iye..hihi.baru pas mandi

nak bagi mandi...
nama dak comel ni DAMIA NUR HUMAIRA..lahir 10.10.2010...cantek x hari lahir die.hihi. mase die lahir berat die 3.1kg. muke tak tau ikut muke sape.xdapat nak dikenal pasti.tapi korang leh tgk banyak gambo dak kecik ni dlm FB..skrg ni humaira jadi artis jap.sume org nak snap gambo die.yelaa...xcited sgt. dapt ank buah sulung..cam ummu laa..hihi..:) tapi ape2 pun syukur sgt.ayah ksery sempat minang cucu di usia menjangkau 70thn...

aritu mase cuti deepavali dpt la balik tgk humira ni..alhamdulillah sihat.aritu die kene kuning..humaira ni xbyak bunyik..xbanyak kerenah la.senang je jage die.kalo nak dgr die bunyi nangis kalo die lapo.mandi pon x nangis..senyap je..cume biler nak tido.humaira ni susah skit.die ada care nak bg die tido..mama die je yang tau..:)

nantikan ank buah kedua akan menyusul lagi bln 1 ni INSYAALLAH....
doakan ye..semoga keluarga MOHD NOR dan JAMAIYAH diberkati ALLAH dan bahagia hingga SYURGA..amiin..