2

i feel like .....

fuh fuh fuh [sambil buat gaye tangan bersihkan sawang2 yang bergentayangan.hehe]

bismillah.

alhamdulillah.

assalamu'alaikum kawan2. harap semua dalam keadaan sihat hendaknye. saye kat sini sihat2 sahaje. cuma masih dalam proses membiasekan diri dengan jam yang baru bertukar last week kalo tak silap. siang jadi panjang, malam jadi pendek, sampai rase macam tak cukup tido -kate mereka- penat pon ye jugak. gee~

camne study sume orang? harap sume hebat dari biase. kami kat sini baru sahaje berjaye menamatkan sesi imtihan awal. paper last aku sepanyol 1 yang telah ditangguhkan dari tarikh yang asal. kesian kat syukbah lagi satu, tak lepas2 lagi paper sepanyol 1 dorang. tangguh manjang. huu~ kelas berjalan seperti biase. non-stop. kecuali jumaat dan sabtu. hee~ stat 28/3 ritu pihak uni dah bukak registration untuk fasal soifi nanti. mereka mahu men-survey bilangan pelajar yang nak amek soifi nanti, baru boleh bukak syukbah. aku tak pilih madah lagi. tak tahu nak amek madah ape.

soifi=malam pendek,siang panjang,kelas yang same hari2,sebulan lebih je. T_T

imtihan thani stat 18/4 nanti. 18 days from today. sila buat countdown supaya tidak lalai dan leka. [kerana ade doc sudah tahdid madah pada 18/4 itu]. result imtihan awal dah dapat sume. alhamdulillah, so far so good. sila tingkatkan usaha.

post kali ni pendek je+bored. sebab taktau nak cite ape. sume cite macam dah lemau je. saje gatal tangan updet sebab rini 31/3. last day dalam march. esok april.

aku rase sekarang banyak habiskan masa yang berlalu dengan perkara yang kurang berfaedah. layan cerita. ntah ape cite ntah. korea, melayu, jepun. layan je. hoho. tadi ade orang gtaw m.u kalah. nape?

to najih: tahniah kerana sudah dapat anak buah baru. tahniah juga kerana rase boring. haha. sory kerana kalo ko oL, akak tak oL. tapi u boleh mesej i kan. *wink wink*

selamat maju jaya kepada sume orang. penulisan terhenti di sini. agak bengang sebab tak boleh nak bukak fb, youtube segale. pihak uni sekat kot. hukhuk. bye.

wslam.

memyselfandi,

norfarhana bt ahmad ghafar
jamiah al al-bayt,mafraq
the hashemite kingdom of jordan.






2

Sungguh terkesan di Hati..

Minggu lepas(5,6,7 Mac 2010), ktorang mengadakan kem motivasi “Akademik Kepimpinan Mahasiswa Alfateh” yang dikelola sepenuhnya oleh IP Minda(training and consultancy)

Masyallah~~!!..Hebat sungguh kesan nya..hingga sekarang masih terasa and tergiang-giang cerite2 yang disampaikan. Aku tak tahu nak cerita macam mana sebab mende ni kena rasa sendiri baru tahu kesannya..tapi ringkasnya aku nk cerite disini..banyak benda yang kita tak sedar tapi kita sedang dimanipulasikan oleh Israel..

aku puji cara penyampaian yang diberikan oleh fasilator2 IP Minda. Korang pernah dengar tentang teori ‘Big Bang’??mesti pernah dengar kan..aku pun pernah tau and baca lagi..tapi bile ustaz Shaari (fasi) dia terang and perjelaskan teori ‘Big Bang’, bulu roma sampai menegak. Masyallah~..Hebat nya ALLAH~!!

banyak perkara yang fasi2 ni frame out kat ktorang apa yang sedang melanda dunia sekarang. Aku pernah jugak dengar pasal ‘the Arrivals”, tapi dulu aku mcm malas nk amik pusing sbb aku macam tak percaya je. tapi bile ustaz ni cerite and tunjukkan video2 ni baru lah aku sedar bahawa manusia-manusia yang hidup di dunia ni(tak kira islam atau cina, india bahkan kristian)sedang dimanipulasikan oleh Israel..

kite ni kadang-kadang susah nk percaya klo kite tak betol2 dengar atau mengetahui dari sumber yang benar, tu yang menyebab kan aku dah kerugian masa yang banyak kerana tidak menonton ‘The Arrivals” dari awal…Allahu Akbar~!

dan diantara slot yang plg menggerunkan ialah fasi2 ni tunjuk gmabr/video budak2 sosial.Astaghfirullah~~!..tak mampu mata ni nak menatapnya. bahkan dorg jugak tunjuk video orang kena sebat sebab hisap dadah..Gerun sgt2~!!

dan yang plg best kat sini, dorg menggunakan metode atau membawa semangat Muhammad Alfateh kat sini. serius, aku dulu kurang mengenali Alfateh. Siapa dia?kat mane die tinggal bahkan sejarahnya jugak aku tak berapa nk tahu..(ohh maisarah, teruknya anda,,pahlawan Islam pun tak kenal..malunya~!!). kagum dan ta’jub dengan kepintaran kepimpinan beliau. insyallah lepas ni aku post khas entry mengenai Muhammad Alfateh. biar korg pun dapat semangat alfateh ini jugak.(bg mase kat aku kumpul maklumat dulu k..)

ktorg banyak maen game dalm kem ni..yang plg bes aku rasa maen “ menara maruah”. ktorang diberikan oleh fasi2 sekotak daun terup. ktorg dibahagikan kepada 4 kump.(2 banin 2 banat).ktorg dikehendaki untuk membina sebuah menara menggunakan daun terup tu. kemudian ktorg diminta untuk mempertahankanya. mula 2 aku blur..nk pertahankan amende lak nih..rupa2 nya fasi2 ni nk runtuh kan menara nih. korg tau die baling gn apa? die baling gn sumi(jelly tu), habis berkecai. kemudia apa lagi ktorg pun fight abis2..last2 aku ckp “ TANGKAP FASI..!!”hahaha..pastu sorg fasi tu dah berguling kena kerja gn banin, yang banat pulak dah siap tangkap sorang2 fasi..haha..

lepas habis tu, fasi2 tu ckp, “ tak pernah dlm sejarah dorg buat permainan ni kena tangkap dengan peserta, plg teruk pun kena tolak kat dinding je..banat smpi berkarate dengn fasi wanita..”

maka gelak lah kami beramai2..(^_^).disebalek permainan itu ade bnyk tersurat pengajaran..(^_^)

ok setakat ini dulu rasanya. mata aku dah mengantuk nh. aku sepatutnya nk buat slide presentation.haha..tak pasal2 jadik karangan untuk blog pulak..ok, Insyallah seterusnya mengenai Muhammad Al-Fateh.(^_^)..(kasi aku mase wat research pasal muhammad Alfateh ni dulu ye..) p/s : aku rase cerite aku ni tak lengkap a..sory lah, aku tak reti lah nk cerite melalui tulisan ni, tapi klo suruh cerite depan2 korg, mmg boleh~!!

Yg merindui Korg semua,

Normaisarah othman